Zo taxeert Goud Inkoop Bus uw zilveren en gouden eigendommen

Wanneer u bij Goud Inkoop Bus binnenstapt, kunt u in alle privacy en rust uw zilver en goud laten taxeren. U kunt bij ons ook terecht om uw oude gouden of zilveren sieraden te verkopen. Op deze pagina ontdekt u hoe de taxatie van uw eigendommen er in de praktijk uit ziet.

Zilver en goud taxeren

Wilt u uw zilver of goud laten taxeren? Dan hoeft u bij Goud Inkoop Bus geen afspraak te maken. U kunt op één van onze locaties langskomen in de bus. Deze is uiteraard beveiligd en kan dicht wanneer u dit graag zou willen. Er zit kogelvrij glas tussen onze medewerkers om uw veiligheid en die van uw eigendommen te garanderen. Wanneer het druk is, is er een wachtruimte in de bus waar u kunt wachten tot u aan de beurt bent.

Bij de Goud Inkoop Bus hoeft een zilveren of gouden sieraad niet in perfecte staat te zijn. Daarnaast kan het ook voorkomen dat een eigendom er heel waardevol uitziet, maar dit eigenlijk niet is. Dan is er sprake van een doublé: het eigendom bestaat uit een laag (bijvoorbeeld koper) waar bovenop een klein laagje goud is aangebracht door middel van galvanisatie. Dit kan ook zo zijn bij zilveren eigendommen, dan heet het verzilvering.

Goud en zilver inwisselen voor geld

Wanneer u uw goud en zilver aan ons wilt verkopen na de taxatie, kunt u het geld direct contant meekrijgen. Ook kan het eventueel worden gestort op uw rekening. Het wisselen van het geld en het goud gaat via een beschermd luik in de bus.

Bepaling waarde van zilver en goud

Bepaling waarde van zilver en goud

De waarde van goud en zilver wordt aangeduid in karaats. Deze waardebepaling geeft aan hoeveel goud er eigenlijk in een sieraad zit. Tijdens de taxatie bepalen onze specialisten het karaat van het uw eigendom: 8,14,18, 20, 22 of 24. Vervolgens wegen we het met onze professionele apparatuur en vertellen we u welke prijs u voor het gewicht krijgt. 

Lees meer...

Om de waarde van een gouden tientje bijvoorbeeld te bepalen, kijken wij eerst of het gouden tientje ‘echt’ is en geen naslag. Zo bent u altijd verzekerd van de beste prijs voor uw gouden en zilveren eigendommen.

Edelmetaal recyclen

Edelmetaal recyclen

Doordat Goud Inkoop Bus eigendom is van de juwelier Van Moorsel, kunt u uw zilveren en gouden sieraden recyclen. Dit kan onder andere met een zorgvuldige reparatie. Zo kan uw zilveren horloge weer als nieuw worden gemaakt.Dit bespaart u niet alleen geld, het is ook een heel milieuvriendelijk proces. U hoeft namelijk niet een nieuw sieraad aan te schaffen. 

Lees meer...

Ook kunt u een sieraad dat voor u veel betekenis heeft, langer bij u dragen. Bij dit familiebedrijf staat eerlijkheid hoog in het vaandel, daarom geven wij aan wanneer een sieraad beter geveild of omgesmolten kan worden.

Sieraden taxeren

Sieraden taxeren

Wilt u een bijzonder sieraad uit uw erfenis laten taxeren of wilt u uw eigen sieraden verkopen om wat extra geld te verdienen? Bij Goud Inkoop Bus kunt u uw oude sieraden laten taxeren.Om de waarde van uw oude sieraad te bepalen, kijken we naar een keurstempel. Deze is geslagen in het sieraad en staat vaak gelijk aan het aantal karaats. 

Lees meer...

Onze ervaren goudsmeden kunnen zo gemakkelijk de waarde bepalen van uw sieraden en u een aantrekkelijk bod doen. U mag op dit bod ingaan, maar het is niet verplicht. Wanneer u een sieraad laat taxeren, zit u nog nergens aan vast.